Projectleider (bekistingen en betonwerken)

Functieomschrijving

Dit bedrijf staat gekend voor de bouw van woon - en zorgcentra, commerciële panden, woonprojecten,... dit vooral prefab. Als projectleider leid jij een aantal werven in goede banen. Nadat de commerciële collega het project heeft binnen gehaald kom jij op de proppen. Je staat nauw in contact met de meestergasten, onderaannemers en de hoofdprojectleider. In eerste instantie maak je een werfplan op en bezoek je de werven op regelmatige basis zodat je deze goed kan opvolgen. De meestergast geeft jou door welk materiaal er nodig is om het werk goed te kunnen uitvoeren. Jij bestelt het materiaal bij de leverancier en zorgt ervoor dat deze tijdig op de werf toekomt zodat de werken vlot en volgens het vooropgesteld tijdsschema kunnen verlopen. Je maakt vorderingsstaten en facturen op. Daarnaast neem jij contact op met onderaannemers en voer jij de onderhandelingen en maak je bij een overeenkomst ook de nodige contracten op. Je organiseert en woont werfvergaderingen bij met de architect, studiebureaus, veiligheidscoördinator,... Veiligheid is een zeer belangrijk aspect in de bouw. Jij bent er dan ook verantwoordelijk voor dat de veiligheidsregels gerespecteerd worden op de werven. Je werkt zowel op de hoofdzetel alsook op de werven die gelegen zijn in O-W-Vlaanderen, Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant.

Taken en profiel

Je hebt een diploma industrieel ingenieur bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring. Je houdt van uitdagingen, bent stressbestendig en houdt van persoonlijk contact. Initiatief nemen, plannen, opleiden en begeleiden, dit zijn zaken die jou op het lijf geschreven staan. Voldoening dat is wat jij zoekt in jouw job. Uiteraard is het in deze functie belangrijk dat je over een rijbewijs B beschikt.

Aanbod

Je komt terecht in een topbedrijf die investeren in mensen niet enkel ziet op financieel vlak. Dit wil zeggen dat je niet enkel kan rekenen op een sterk loon aangevuld met extralegale voordelen zoals wagen, tankkaart, hospitalisatieverzekering. Maar ook op continue opleiding (intern en extern), evaluatiegesprekken met daaraan gekoppeld loonopslag, teambuildings, personeelsfeesten,... Het bedrijf telt zo'n 170 werknemers waaronder 50 bedienden. Toch vindt men het belangrijk om de medewerkers als persoon te behandelen en niet als nummer.